Російський суд підтвердив «арешт» Яценюка

Російський суд підтвердив «арешт» Яценюка
Арсеній Яценюк

Засідання суду відбулося вранці 17 жовтня

У Росії Ставропольський крайовий суд залишив в силі рішення Єссентукського міського суду про заочний арешт українського екс-прем'єра Арсенія Яценюка.


Засідання суду відбулося вранці 17 жовтня, повідомляє журналіст «Радіо Свобода» Роман Наумлюк.

«По хорошому, тут варто писати про справу Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, тому що це продовження тієї самої Чеченської історії. Не забувайте про це, будь ласка», - зазначає журналіст.

Нагадаємо, у березні Єсентукський міський суд Ставропольского краю РФ оголосив про заочний арешт Арсенія Яценюка за сфальшованою справою про нібито його участь в збройних сутичках, які проходили 1994-1995 роках в районі міста Грозний в Чечні. Обвинувачення проходило, зокрема, за статтями УК РФ «Участь в стійкій озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах» та «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах».

13 вересня прес-секретар Арсенія Яценюка опублікувала документи, які свідчать, що кремлівські слідчі звинувачують лідера «Народного фронту» також і в участі в бойових діях у Придністров’ї: «З метою «всебічного та об’єктивного розслідування» «чеченської справи Яценюка» російські «слідчі» знайшли фотографію членів УНА-УНСО 1992 року в Придністров’ї. На ній «росексперти» «змогли» ідентифікувати Арсенія Яценюка», - написала вона.

У рамках цієї сфабрикованої справи Росія звернулася до Інтерполу з проханням оголосити Арсенія Яценюка в міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до Росії. Інтерпол відмовив у клопотанні РФ, як політично мотивованому.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: