Російський винищувач у Сирії намагався перехопити американський літак

Російський винищувач у Сирії намагався перехопити американський літак

Росіяни вибачилися за інцидент після того, як коаліція повідомила про своє невдоволення з приводу непрофесійного перехоплення

Російський винищувач нещодавно провів «непрофесійне» перехоплення американського літака-заправника KC-10 у небі над Сирією, після чого росіяни вибачилися перед американцями.

Про це заявив генерал-лейтенант Джеффрі Харріган, повідомляє CNN.

Під час інциденту, який стався приблизно два тижні тому, російський винищувач зробив «бочку» перед американським літаком. Харріган додав, що США оцінює дію пілота, як власну ініціативу.

Генерал заявив, що росіяни вибачилися за інцидент після того, як коаліція повідомила про своє невдоволення з приводу непрофесійного перехоплення.

В той же час він підкреслив, що цей інцидент був єдиним за останні кілька місяців і відзначив деескалацію конфлікту з росіянами.

«Ми знайшли способи, щоб належним чином звести нанівець конфлікт, щоб дозволити нам продовжувати нашу місію», - сказав Харріган.

Опівночі 6 травня у Сирії формально почала діяти угода про створення чотирьох зон безпеки, підписана 4 травня Іраном, Росією та Туреччиною на перемовинах в Астані. Росія заявила про закриття безпекових зон Сирії для авіації США. 

У Пентагоні заявили, що літатимуть у Сирії всюди, де потрібно для боротьби з тероризмом.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: