Російський журналіст пояснив, чому Путін призначає «чекістів» на керівні посади

Російський журналіст пояснив, чому Путін призначає «чекістів» на керівні посади

При цьому, в Росії Барабанов не згадав успішних губернаторів-керівників, які були вихідцями з силових структур.

Президент Росії робить перестановки в політиці РФ і призначає на керівні посади колишніх силовиків. Це свідчить про те, що професійні політики, яким міг би довіряти російський президент — відсутні, вважає спеціальній кореспондент видання «Коммерсант» Ілья Барабанов.

«Губернатори, які звільнені, входили в аутсайдери і їм пророкували відставку дуже давно. Нічого несподіваного тут немає. А ось те, що всюди на їх місце приходять силовики — це говорить про те, що кадрова лава запасних дуже коротка. Нових людей нема, нові особи не з'являються. Доводиться звертатися до старих чекістів, які перевірені. Цей процес стає тотальним», — сказав Барабанов в ефірі Громадського.

За його словами, остання перестановка стала наймасштабнішою за останні роки.

«Ми бачимо останні місяці постійне зіткнення структур. ФСБ заарештовує губернатора, потім ФСБ влаштовує обшуки в Слідчому Комітеті, останнє — це ось, атака на митну службу. Звільнили главу ФМС Бельяінінова (Андрєй Бельянінов — екс-голова таможні РФ), а він старий чекіст, який служив з Путіним ще в Німеччині. У цій сутичці павуків у банці з'їли і його. І ми бачимо, що Луб'янка делегує своїх представників у владу», — сказав він.

При цьому, в Росії Барабанов не згадав успішних губернаторів-керівників, які були вихідцями з силових структур.

«От досить взяти Сєргєя Мєняйло, якого відправили в Сибір. Чому? Бо він всю свою роботу в Криму провалив і не впорався. Для глави держави чекісти — це зрозумілі люди з його кола, але як управлінці регіоном, силовики не дуже добре себе рекомендували», — підкреслив він.

В той же час, прес-секратар Владіміра Путіна прокоментував перестановки та назвал їх ротацією.

«Це не має відношення до перестановок у ФСБ і не має безпосередньо відношення до виборів. Це звичайна циклічна ротаційна робота глави держави, пов'язана десь з необхідністю підвищення ефективності, десь з виправленням ситуації там, де темпи розвитку залишають бажати кращого, це звичайна ротація», – сказав Пєсков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: