Російського опозиціонера Навального заарештували на 30 діб

Російського опозиціонера Навального заарештували на 30 діб
Олексій Навальний у суді
Фото: Ехо Москви

«Я через них концерт Depeche Mode у Москві пропущу», - іронічно прокоментував рішення суду Навальний

Російського опозиціонера Олексія Навального в Москві заарештували на 30 діб. Відповідне рішення виніс Симоновський суд Москви.

Про це Навальний написав у своєму Twitter.

«30 діб. Мало того, що вони всю країну розікрали, так я ще через них концерт Depeche Mode у Москві пропущу», - написав Навальний.

Прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш додала, що «суддя пішла, грюкнувши дверима, проігнорувавши прохання роз'яснити виконання рішення».

На Навального був складений протокол за частиною 8 статті 20.2 КоАП РФ (повторне порушення організатором публічного заходу встановленого порядку організації або проведення зборів) максимальна санкція статті передбачає 30 діб арешту.

Нагадаємо, 12 червня в 187 російських містах пройшли організовані фондом Навального антикорупційні акції протесту

Напередодні Олексій Навальний заявив, що узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова в Москві не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу. У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці.

Опозиціонера Олексія Навального силовики затримали в понеділок у під'їзді власного будинку.

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі загалом було затримано близько 1,2 тис. осіб. Зокрема, в столиці РФ йдеться про близько 679 затриманих, які перебувають у 38-ми відділеннях.

Білий дім закликав Кремль відпустити активістів.

Прокуратура Москви в ніч на понеділок випустила попередження організаторам антикорупційної акції в центрі російської столиці про «неприпустимість порушень закону».

У Москві ще з ночі проти 12 червня влада почала ретельно готуватися до акції протесту, організовану Олексієм Навальним. На вулицях столиці РФ з'явилися високі барикади з мішків з піском, а за ними - протитанкові ліжаки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: