«Роснефть» знайшла спосіб обійти санкції - Reuters

«Роснефть» знайшла спосіб обійти санкції - Reuters

На відміну від сланцевих запасів нафти, розробка вапняку для видобутку нафти, в рамках діючих санкцій США, не заборонена

Російська компанія «Роснефть» та норвезька Statoil, аби обійти санкції, записали сланцеву нафту як вапнякову породу.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, у 2014 році, коли США ввели санкції за анексію Криму і агресію Росії в Донбасі, Мінфін США вирішив обмежити видобуток Росією сланцевої нафти, та ввів санкції та розробки цих родовищ.

За даними видання, в прес-релізі норвежської Statoil від 2013 року формулювання shale (сланці) заднім числом змінено на imestone formation (вапнякові формації). На відміну від сланцевих запасів нафти, розробка вапняку для видобутку нафти, в рамках діючих санкцій США, не заборонена.

Таким чином, російська компанія змогла обійти антиросійські санкції.

Як відомо, 2 серпня  Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Згодом у Кремлі відреагували на закон про нові антиросійські санкції США..

У Міністерстві закордонних справ Польщі підтримали підписання президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом санкцій проти Російської Федерації.

Натомість у заяві президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера йдеться, що Конгрес США зобов'язався застосовувати санкції щодо Росії тільки після консультації зі своїми союзниками.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: