Розенблат запевнив, що має 10 млн на заставу

Розенблат запевнив, що має 10 млн на заставу
Нардеп Борислав Розенблат

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд обрати для нардепа запобіжний захід у вигляді застави в 10 млн грн, а також наполягає, щоб він здав закордонний паспорт

Народний депутат Борислав Розенблат каже, що має достатньо грошей, аби заплатити заставу в 10 млн грн.

Про це він заявив у вівторок перед судовим засіданням про обрання йому запобіжного заходу.

На запитання журналістів, чи є в нього 10 млн грн на заставу, Розенблат відповів: «У мене є декларація. Там усе записано».

Як свідчить декларація депутата за 2016 рік, у нього є $1,72 млн готівкою, що при конвертації в національну валюту становить понад 44 млн грн.

Як відомо, сьогодні, 18 липня, суд обирає запобіжний захід Розенблату.

Народний обранець підозрюється у вчиненні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання хабара), ч. 2 і 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, САП проситиме суд про заставу, електронні браслети та здачу паспортів для Розенблата і Полякова.

Як відомо, 13 липня Розенблату і Полякову вручили підозри і викликали на допит. При чому Поляков перед допитом раптово захворів.

11 липня Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання й арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів.

САП і НАБУ розслідують провадження стосовно Розенблата й Полякова щодо видобутку бурштину

За інформацією НАБУ, детективи Бюро у співпраці з ФБР через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько $300 тис.

Читайте також матеріал «Главкома» П'ять найгучніших справ, які «зависли» в повітрі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: