Розвідка: в окупований Донецьк прибула комісія Генштабу РФ

Розвідка: в окупований Донецьк прибула комісія Генштабу РФ
Представники російського відомства будуть шукати розкрадання коштів

В окупаційних військах сталося збільшення порушень дисципліни через алкоголізм у з’єднаннях

З метою проведення комплексної перевірки з’єднань та частин 1 армійського корпусу до м. Донецьк прибула комісія Генерального штабу ЗС РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідників, метою перебування комісії є виявлення нецільового використання та розкрадання коштів, пально-мастильних матеріалів, боєприпасів, а також викриття корупційної складової серед командного складу підрозділів корпусу.

Розвідка також дізналася про різке збільшення порушень дисципліни через алкоголізм у з’єднаннях.

«Прийняте нещодавно командуванням російських окупаційних військ рішення про перенесення виплати грошового забезпечення з 10 на 25 липня ц.р. (з метою недопущення вживання спиртних напоїв під час роботи перевірочних комісій) викликало широке обурення особового складу. З метою запобігання поширенню протестних настроїв 15 липня ц.р. в окремих частинах та підрозділах 1, 2 АК (армійських корпусів – ред.) все ж таки почали видачу «заробітної плати», що очікувано призвело до різкого збільшення випадків зловживання спиртним та порушень військової дисципліни», - сказано в повідомленні.

При цьому, в підрозділах 1 окремої мотострілецької бригади (Кальміуське), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК та 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК грошове забезпечення видано без надбавки за виконання бойових завдань, у зв'язку з чим особовий склад відкрито висловлює командуванню своє невдоволення. Відмічено збільшення випадків самовільного залишення розташування військових частин.

Для недопущення подальшого погіршення ситуації, командуванням окремих частин прийнято рішення щодо виставлення патрулів поблизу місць продажу алкогольних напоїв, а офіцерам заборонено покидати місця розташування частин протягом одного тижня.

Як повідомлялося, за минулу добу в зоні АТО ворог 26 разів порушив перемир’я. Один український військовий загинув внаслідок підриву на міні, ще один отримав поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: