Рябошапка пояснив, чому подав у відставку з посади члена НАЗК

Рябошапка пояснив, чому подав у відставку з посади члена НАЗК
Член НАЗК Руслан Рябошапка

Член НАЗК зазначив, що протягом року він говорив про проблеми агентства

Член НАЗК Руслан Рябошапка заявив, що сьогодні НАЗК фактично не працює і на його переконання, така ситуація є неприйнятною адже дискредитує саме НАЗК та всю ідею антикорупційної політики та антикорупційної боротьби в Україні.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив Руслан Рябошапка, член НАЗК.

«Сьогодні, ситуація виглядає так, що орган фактично заблокований, він не працює, а рішення не приймаються. Тому така ситуація є неприйнятною. І не лише через те, що вона дискредитує саме НАЗК, вона дискредитує і всю ідею антикорупційної політики та антикорупційної боротьби в Україні», - заявив Рябошапка.

Нагадаємо, член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка подав у Кабінет Міністрів заяву про відставку. Зокрема, як зазначив сам Рябошапка, протягом року він говорив про проблеми агентства. Однак відповідної реакції не було.

«Це лише перший етап, адже рішення щодо моєї відставки має прийняти Кабінет Міністрів. І я сподіваюся, що на найближчому засіданні уряду це рішення буде прийнято», – заявив він.

Рябошапка зазначив, що НАЗК – потужний і потенційно ефективний елемент антикорупційної інфраструктури в Україні. Однак, на його думку, сьогодні НАЗК не використовується за призначенням.

«Із того, що повинно було б бути, а насправді НАЗК – один із потужних інструментів в Україні, можливо, навіть більш потужний ніж НАБУ і умовно кажучи, якби ми мали п’ятим членом НАЗК того ж Віктора Чумака, або Віталія Каська, то я впевнений, що у парі із Національним антикорупційним бюро можна було б досягнути значно більших результатів. Більше того, можна було б досягнути незворотних змін у плані боротьби з корупцією», – зазначив він.

Рябошапка каже, що сьогодні НАЗК фактично не працює і на його переконання, така ситуація є неприйнятною адже дискредитує саме НАЗК та всю ідею антикорупційної політики та антикорупційної боротьби в Україні.

«Насправді, вийшло так, що орган фактично заблокований, він не працює і рішення не приймаються. І очевидно, що така ситуація є неприйнятною не лише через те, що вона дискредитує саме НАЗК, а й всю ідею антикорупційної політики та антикорупційної боротьби в Україні. Тому чим довге така ситуація триватиме, то ставлення наших громадян та іноземців до того, що відбувається в країні значно погіршуватиметься. Це потрібно припиняти якнайшвидше», – додав член НАЗК.

Нагадаємо, член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка подав Кабінету міністрів України заяву про відставку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: