Рятувальники отримають іще один спеціальний пожежний літак

Рятувальники отримають іще один спеціальний пожежний літак
Пожежний літак АН-32П

Новий літак буде залучено до чергування в Єдиній системі авіаційної безпеки та цивільного захисту

Кабмін прийняв постанову «Про затвердження програми підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині оснащення ДСНС сучасною авіаційною технікою», що дозволить придбати для ДСНС пожежний літак.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Кабінет міністрів України прийняв постанову «Про затвердження програми підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині оснащення ДСНС сучасною авіаційною технікою». Сьогодні, 22 травня, відповідне рішення підтримали на засіданні уряду. Це дасть змогу придбати ще один сучасний пожежний літак АН-32П», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що завдяки поповненню авіаційного парку ДСНС можна буде оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації, а також це дасть можливість рятувати життя людей, оновити авіапарк та значно зменшить матеріальні збитки.

За даними міністерства, новий літак буде залучено до чергування в Єдиній системі авіаційної безпеки та цивільного захисту з пошуку та рятування, а також для роботи в акваторіях Чорного та Азовського морів, а в пожежонебезпечний період забезпечить чергування та запобігання лісовим пожежам в Україні.

Ан-32П – універсальний літак пожежної служби. Він може підняти на борту близько 30 пожежників зі спецспорядженням, а також 8 т води чи іншої рідини для гасіння пожежі.

Раніше повідомлялося, що у системі МВС заплановано створення єдиної Системи авіаційної безпеки населення.

Як зазначали у МВС, у рамках побудови цієї системи планується використання як наявних літальних апаратів (літаки Ан та гелікоптери Мі-2, Мі-8, ЕС-145), так і придбаних в рамках контракту з компанією Airbus Helicopters гелікоптерів Н-125, Н-145 та Н-225.

Зокрема, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. У грудні 2018 року надійшли два перші вертольоти за контрактом із французькою компанією Airbus Helicopters. Перші два вертольоти Airbus надійшли на службу до Нацгвардії та ДСНС.

30 січня в Україну прибув третій вертоліт Airbus, призначений для потреб ДСНС.

Водночас, 22 січня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що для завдань ДСНС та Нацгвардії планується закупівля літаків серії АН-74, АН-32 (П) та новітніх АН-178.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: