Рятувальники планують локалізувати пожежу арсеналу біля Калинівки до кінця доби

Рятувальники планують локалізувати пожежу арсеналу біля Калинівки до кінця доби
Фото: Микола Чечоткін (dsns.gov.ua)

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій розповів, що наразі відбувається максимум один вибух за хвилину, а взагалі - 1-2 вибухи у десять хвилин

Рятувальники планують локалізувати пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки, де здетонували внаслідок пожежі снаряди, до кінця доби, але за умови завершення вибухів. Про це сказав сьогодні на брифінгу біля КПП військової частини А-1119 голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Відповідаючи на запитання про те, скільки потрібно часу для ліквідації пожежі, Чечоткін відповів: «Все буде залежати від того, як будуть відбуватися вибухи. Якщо вибухи вщухнуть, то, я думаю, ми до кінця цієї доби завершимо локалізацію пожежі. Зараз проходить планування завершального етапу для локалізації пожежі. Я думаю, що до кінця доби ми зможемо з цим питанням впоратися. Я кажу не про ліквідацію, а про локалізацію».

Він також розповів, що зараз відбувається максимум один вибух за хвилину, а взагалі - 1-2 вибухи у десять хвилин.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: