Саакашвілі їздитиме у «турне» Україною, але «осяде» на Черкащині

Саакашвілі їздитиме у «турне» Україною, але «осяде» на Черкащині

Михайло Саакашвілі

Фото: Главком

Саакашвілі стверджує, що він не претендує в Україні на будь-які виборні чи інші посади

Позбавлений українського громадянства екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі житиме у Черкаській області, звідки здійснюватиме поїздки регіонами України.

Про це він заявив на брифінгу біля Адміністрації президента України.

«Сьогодні вночі я знову їду (з Києва – ред.). Я облаштуюся в центрі України, у Черкаській області. Звідти їздитиму по всій Україні. 17 жовтня ми зберемося всі у Києві на підтримку реформ», - сказав Саакашвілі.

Він уточнив, що йдеться про низку реформ, зокрема створення антикорупційного суду, скасування недоторканності, ухвалення закону по імпічмент президента тощо.

Як запевнив Саакашвілі, він не претендує в Україні на будь-які виборні чи інші посади, однак готовий очолити рух реформаторів, які згодом увійдуть у виконавчу та законодавчу влади. 

Як повідомляв «Главком», Михайло Саакашвілі приїхав до Києва зранку.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечер 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Cуд над Саакашвілі перенесли на п’ятницю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: