Саакашвілі заперечує, що звинувачував Україну у втручанні у вибори у США

Саакашвілі заперечує, що звинувачував Україну у втручанні у вибори у США
Михайло Саакашвілі

Саакашвілі заявив, що його критика стосується не держави Україна, а українських олігархів

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявляє, що не звинувачував Україну у втручанні у вибори президента США. Про це він сказав під час відеоконференції зі США.

Саакашвілі наголосив, що його критика стосується не держави Україна, а українських олігархів, які «є ворогами України». За його словами, саме нинішня влада робить все для створення поганого іміджу України.

Він вважає, що, зокрема, указ про позбавлення його українського громадянства показав недемократичність процесів в Україні. Саакашвілі заявив, що для позбавлення його громадянства був змінений склад комісії з питань громадянства при президентові України, куди були введені люди, підконтрольні президенту Петру Порошенку, оскільки попередній склад відмовився приймати рішення про позбавлення його українського громадянства.

Також Саакашвілі підкреслив, що, коли він брав громадянство України «ніяких і по цей момент вироків суду, що вступили в силу, щодо мене не було».

«Тобто, якщо б вони не використовували підроблення та фальшивку, юридичних підстав для позбавлення громадянства у президента Порошенка взагалі б не було», - заявив він.

Крім того, Саакашвілі підкреслив, що в той момент, коли йому надавали громадянство, «Порошенко чудово знав про всі аспекти ситуації, яка була в Грузії, тому що це не раз обговорювалося. Він нагадав, що його не пускали в окуповану Росією Абхазію, і тоді президент Росії Путін заявив, що він «розбереться з Саакашвілі через грузинські суди після виборів». 

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. Наразі Саакашвілі перебуває у США.

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Як повідомлялося, 25 липня президент США Дональд Трамп заявив у Twitter, що Україна намагалася саботувати його передвиборну кампанію 2016 року. Саакашвілі прокоментував цю заяву Трампа«Президент Трамп, наприклад, сказав щось про Україну. Ми в Україні цінуємо підтримку народу України з боку США. Ми воюємо з росіянами. Світ має віддати українцям належне за їх героїчний спротив, але з іншого боку президент Трамп мав рацію. Мають місце брудні ігри, розпочаті деякими українськими олігархічними колами», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: