Саакашвілі збирається сидіти в Києві без українського громадянства

Саакашвілі збирається сидіти в Києві без українського громадянства
Михайло Саакашвілі

Саакашвілі напередодні рішення про позбавлення його українського громадянства розповів, що робитиме без нього

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі розраховував, що в разі позбавлення його українського громадянства сидітиме в Києві без громадянства. Про це він заявив в інтерв’ю «НВ», яке дав напередодні офіційного рішення про позбавлення його українського громадянства.

«А нічого. Буду сидіти тут, в Києві, ніяких проблем. Буду сидіти в Києві без громадянства. Буду просто ходити по Майдану. Я живу зараз тут неподалік», - сказав Саакашвілі.

Він знімає квартиру на одній з вулиць, що виходять до Майдану. Втім, за його словами, вже восени він планує з'їжджати. «Подивимося, може щось маленьке тут куплю. Нам вдалося продати одну з квартир в Грузії», - пояснив Саакашвілі.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Пізніше у Державній міграційній службі України підтвердили, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.

Наразі Саакашвілі перебуває у США.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко переконаний, що план президента Петра Порошенка щодо Саакашвілі полягає в тому, щоб анулювати його українське громадянство, поки він знаходиться в США. «Таким чином, Саакашвілі навіть фізично не зможе повернутися в Україну - його затримають у Борисполі після прильоту і першим рейсом екстрадують до Грузії. Таким чином, буде неможливо його фізично захистити від екстрадиції», - вважає нардеп.

Як повідомлялося, президенту України Петру Порошенку під час перебування з візитом у Грузії нагадали, що Київ двічі відмовився видати Саакашвілі.

Порошенко заявив, що «не отримував від влади Грузії запит про екстрадицію Саакашвілі». Однак пізніше в той же день він сказав, що «перевірив інформацію про Саакашвілі і уточнив, що запит з Грузії дійсно надходив». «Україна відмовила в цьому запиті і запросила додаткові матеріали. Добре, що це питання вирішується без втручання президента. Це прерогатива силових структур і Генпрокуратури», - сказав Порошенко в інтерв'ю Громадському ТБ Грузії.

Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2007-го і з січня 2008-го до середини листопада 2013 року. У листопаді 2013 року він залишив країну за кілька днів до закінчення повноважень і до інавгурації нового президента Георгія Маргвелашвілі. У травні 2015 року Саакашвілі було надано громадянство України, в зв'язку з чим, за рішенням президента Грузії, у грудні 2015-го було припинено його грузинське громадянство.

2014 року в Грузії Саакашвілі висунули низку кримінальних звинувачень.

Читайте також матеріал «Главкома» Навіщо Порошенко так вчинив із Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: