Саакашвілі зізнався, з якою метою приїхав до Польщі

Саакашвілі зізнався, з якою метою приїхав до Польщі

Саакашвілі вважає, що перебувати в Польщі – більш безпечно та правильно

Михайло Саакашвілі, український та грузинський політик, екс-губернатор Одеської області та екс-президент Грузії приїхав в Польщу по запрошенню на декілька заходів, які присвячені річниці Варшавського повстання – героїчного епізоду в польській історії.

Про це Саакашвілі заявив на телеканалі ZIK.

Саакашвілі, який після позбавлення українського громадянства став апатридом розповів, що без жодних проблем із США прилетів до Польщі.

«Я зараз перебуваю в Польщі, дружній Польщі. Я сюди приїхав по запрошенню на декілька заходів, які присвячені річниці Варшавського повстання – героїчного епізоду в польській історії. Я там, я з ними спілкувався, я також спілкувався і з українськими товаришами та з українською громадою», – заявив він.

Екс-губернатор Одещини додав, що перебувати в Польщі – більш безпечно та правильно щодо України, аніж залишатися в комфортних умовах у США. Окрім цього, Саакашвілі зауважив, що зважаючи на позбавлення його українського громадянства, у нього не було жодних проблем при вильоті зі США до Польщі.

Відзначимо, за даними польських ЗМІ, Саакашвілі відвідав Польщу, де виступив на присвяченому річниці Варшавського повстання заході.

Прокуратура Грузії звернулася до Польщі через візит Саакашвілі.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Він стверджує, що президент України Петро Порошенко позбавив його громадянства, щоби прибрати політичного конкурента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: