Садовий назвав винного у проблемах зі сміттям у Львові

Садовий назвав винного у проблемах зі сміттям у Львові

Міський голова Львова Андрій Садовий

Фото: Главком

Садовий зазначив, що ситуація в місті критична, адже там зібралося вже 8,5 тис. т невивезеного сміття

Міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Про це мер Львова заявив в ефірі Еспресо.TV.

Він зазначив, що ситуація в місті є критичною, адже там знаходиться вже 8,5 тис.т невивезеного сміття. 

«У всіх проблемах, які є в місті сьогодні та були вчора, винна одна людина, - це міський голова. Така є робота мера, і я повністю з цим живу та це усвідомлюю», - наголосив Садовий.

За його словами, наразі в Україні є 5,5 тис. сміттєвих полігонів, які готові співпрацювати зі Львовом задля рішення цієї проблеми. Втім, коли ця співпраця починається, одразу приїжджають правоохоронні органи.

«Вони дають людям зрозуміти: будете допомагати Львову, будете приймати сміття - отримаєте кримінальні справи і кримінальні переслідування», - пояснив Садовий. 

Сьогодні стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 т відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо, 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

19 червня лідер фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: