Садовий поїхав до львівського райцентру домовлятися за своє сміття

Садовий поїхав до львівського райцентру домовлятися за своє сміття
Міський голова Львова Андрій Садовий

Повторне голосування за надання згоди на прийом відходів зі Львова у Миколаївській міськраді повинно відбутися у середу, 21 червня

Міський голова Львова Андрій Садовий у вівторок, 20 червня, поїхав до Миколаєва (Львівської області), щоб зустрітися з мером міста Андрієм Щебелем та депутатами фракції «Самопоміч».

Про це повідомляє Zaxid.net

«Таке рішення Андрій Садовий прийняв після учорашньої сесії Миколаївської міськради, на якій депутати провалили розгляд питання про прийом львівського сміття. Сесія розглядала питання про прийом на місцевий полігон 40 тонн львівського сміття. Однак для позитивного ухвалення цього рішення забракло лише одного голосу. Як виявилось, усі троє депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч» не проголосували за це рішення – депутатка Ірина Кобрин утрималась від голосування; Богдан Ткач не прийшов на сесію; Володимир Климюк – вийшов із сесійної зали перед голосуванням», - йдеться у повідомленні.

Повторне голосування за надання згоди на прийом ТПВ зі Львова у Миколаївській міськраді повинно відбутися у середу, 21 червня.

Як повідомлялося, депутати від «Самопомочі» у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом рішення підтримали 13 депутатів, для погодження міською радою Миколаєва прийому сміття зі Львова не вистачило одного голосу.

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Вчора також стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 т відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо, 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

19 червня лідер фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. Сьогодні віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: