Саміт ЄС-Канада щодо вільної торгівлі не відбудеться

Саміт ЄС-Канада щодо вільної торгівлі не відбудеться
Канада-ЄС

Канада як і раніше готова підписати цю угоду, коли Європа буде до цього готова

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо скасував візит на саміт ЄС-Канада, де мало відбутися підписання угоди про вільну торгівлю між блоком і північноамериканською країною (CETA). Про це в ніч на четвер повідомила представник канадського міністерства міжнародної торгівлі, передає Deutsche Welle.

Відмова делегації від поїздки пішов в зв'язку з тим, що в Бельгії вчергове відтермінували ратифікацію торговельної угоди CETA між Євросоюзом і Канадою. 

«Канада як і раніше готова підписати цю важливу угоду, коли Європа буде до цього готова», - заявили у відомстві.

Представники бельгійського уряду разом з регіональними політиками планують почати новий раунд переговорів з врегулювання суперечки навколо CETA в четвер вранці. Однак наразі сторонам не вдалося досягти будь-якого компромісу, повідомив міністр закордонних і європейських справ Бельгії Дідьє Рейндерс.

«Ми продовжуємо роботу», - заявив представник уряду регіону Валлонія Руді Демотт.

При цьому він зазначив, що саміт ЄС-Канада навіть у випадку домовленості щодо CETA буде «неможливим».

Угода CETA має бути затверджена всіма країнами-членами ЄС. Поки Бельгія не підтримає CETA, Євросоюз не зможе його підписати. У свою чергу уряд Бельгії не може схвалити договір, оскільки регіон Валлонія, столичний регіон Брюссель і Французьке співтовариство Бельгії виступають проти документа.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: