Санкції проти КНДР не стримують агресора - експерт

Санкції проти КНДР не стримують агресора - експерт

Наразі існує небагато стримувальних інструментів, котрі б могли вгамувати КНДР

КНДР може становити реальну загрозу для свої сусідів - Південної Кореї та Японії. На даний момент не існує інструментів, які б могли вплинути та приборкати агресора. Про це розповів під час прес-конференції у прес-центрі «Главкома» Анатолій Максимов, експерт-міжнародник, міжнародний оглядач «ДелоUA».

Він зазначив, що КНДР привертає до себе увагу ракетними запусками, бо хоче залишатись у тренді регіональних новин та показати, що, незважаючи на всі санкції, вона може робити те, що їй заманеться. На думку експерта, ракетні запуски – ніщо інше, як демонстрація КНДР своєї сили, котра перш за все розрахована на Південну Корею, Японію та США. Адже Корея розглядає ці воєнні навчання як підготовку вторгнення.

Експерт-міжнародник розповідає, що наразі існує небагато стримувальних інструментів, котрі б могли вгамувати КНДР. Санкцій, котрі були застосовані проти КНДР, недостатньо.

«Недостатньо інструментів міжнародної політики, щоб вплинути на КНДР. Тому що санкції, в основному, торкалися торгівлі, а це свинець, руда, залізо, вугілля. Але ж КНДР багато чого виробляє самотужки, зокрема, двигуни, ракети, зброю», - розповідає Максимов.

Також експерт зазначив, що сусіди КНДР серйозно занепокоєні та вважають Пхеньян реальною загрозою.

«Занепокоєння сусідів дуже відчутне. Корея та Японія повідомили про нові стратегічні захисні системи. У Південній Кореї вже стоїть система, яка має перехоплювати (ракети. – Ред.). Гірша ситуація у Японії, адже у них немає такої системи, а також немає берегової системи, котра могла б відхилити напад. Острів Гуам – захищений добре. Там дві американські бази та дві системи захисту. Але там теж почалась паніка. Занепокоєння дуже серйозне», - розповідає Максимов.

Таке занепокоєння не є безпідставним. За словами експерта не варто недооцінювати КНДР.

«Ми знаємо, що сьогодні вночі ракета з КНДР пролетіла над територією Японії - це серйозна провокація,тому що до цього усі ракети попадали у воду біля Японії. Це не було загрозою. А переліт через союзника США - це серйозно, навіть якщо летіла високо та не спричиняла прямої загрози для Японії, там спрацював сигнал тривоги. Так, ці запуски серйозні та показують, що КНДР продовжує нагнітати обстановку біля своїх кордонів», - говорить Максимов

Експерт-міжнародник стверджує, що світова спільнота має визнати таку Північну Корею, поки не придумає, як може її приборкати.

Дивіться запис прес-конференції:

Нагадаємо, головний секретар кабінету міністрів Японії Йошихид Суга назвав запуск ракети Північною Кореєю, яка пролетіла над територією Японії, безпрецедентною і серйозною загрозою східноазіатському архіпелагу.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Рада Безпеки ООН проведе увечері 29 серпня екстрене засідання щодо нового ракетного випробування КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: