САП хоче позачергової сесії Ради для зняття імунітета з судді Чауса

САП хоче позачергової сесії Ради для зняття імунітета з судді Чауса
Фото УНІАН

Прокуратура у 11 серпня має намір висунути повідомлення про підозру судді Чаусу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір клопотати про скликання позачергової сесії Верховної Ради для розгляду питання зняття недоторканності із судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого напередодні викрили у хабарництві. Про це заявив заступник керівника САП Володимир Кривенко, передає телеканал «112 Україна».

«У Верховний суд ми звернемося уже завтра після повернення Холодницького (керівника САП. - Ред.) із відрядження. Ми будемо клопотати, щоб представник Верховного суду також звернувся до Верховної Ради. Будемо звертатися до голови Верховної Ради, якщо буде така можливість, щоб скликати позачергову сесію саме для рішення цього питання", - сказав він.

За його словами, прокуратура у четвер, 11 серпня, має намір висунути повідомлення про підозру судді Чаусу.

Напередодні НАБУ і САП викрили Миколу Чауса в отриманні 150 тисяч доларів хабара й вилучили речові докази. При цьому правоохоронці не змогли затримати суддю Чауса через його суддівський імунітет. Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії «Укроп» Геннадія Корбана. Як повідомив керівник САП Назар Холодницький,  На місці затримання судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса під час передачі хабара вилучено речовий доказ - банку з грошима.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: