САП перевіряє отримання Охендовським майже $17 тисяч із «чорної каси» регіоналів

САП перевіряє отримання Охендовським майже $17 тисяч із «чорної каси» регіоналів
Голова САП Назар Холодницький

Холодницький розказав про перевірку в справі за чотирма фактами

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів із «чорної каси» Партії регіонів головою Центрвиборчкому Михайлом Охендовським.

Про це розповів глава САП Назар Холодницький в інтерв'ю для Zn.ua.

Прокурор прокоментував раніше оприлюднену виданням інформацію про те, що детективи НАБУ встановили отримання Охендовським 15 тисяч доларів від Партії регіонів.

«Враховуючи суспільний інтерес та зацікавленість ЗМІ, завісу таємниці досудового розслідування, напевно, все ж таки слід привідкрити. У наданих НАБУ Віктором Трепаком документах ідеться про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з його відрядженнями за кордон як члена ЦВК. Перевіряються чотири факти можливого отримання ним коштів, загальна сума яких становить 16 734 долари США. Тому жодного платежу на 15 тисяч доларів там немає, як і немає заявлених DT.UA ідеальних збігів цих фактів з рухом коштів на банківських рахунках пана О.», – зазначив прокурор.

За словами Холодницкого, певні грошові надходження у відповідні дати мали місце, проте ідеальних збігів по жодній з отриманих Охендовським сум встановити не вдалося.

«Так, справді, певні грошові надходження на рахунки цієї особи у відповідні дати мали місце. Однак, повторюся, ідеальних збігів жодної із цих сум ми поки що не прослідковуємо, а отже, це покладає на прокурора тягар додаткового доказування, що це саме ці гроші. Відповідна робота проводиться, і змушений зазначити, що оприлюднення цих відомостей у пресі точно не допомогло слідству», – підсумував прокурор.

Раніше повідомлялося, що САП повернула в НАБУ проект підозри стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського, який виступає одним з фігурантів справи «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: