САП продовжить клопотати про стягнення з Полякова 304 тис. грн застави

САП продовжить клопотати про стягнення з Полякова 304 тис. грн застави
Максим Поляков

Клопотання і далі буде розглядатися в Солом'янському районному суді Києва

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) не має наміру відкликати із суду клопотання про стягнення з депутата Верховної Ради Максима Полякова (фракція «Народний фронт») застави в розмірі 304 тис. гривень у державний бюджет у зв'язку з тим, що він погодився носити електронний браслет стеження.

Про це заявив заступник керівника САП Володимир Кривенко.

«Ми не збираємося відкликати (клопотання)», – сказав він.

За його словами, клопотання і далі буде розглядатися в Солом'янському районному суді Києва.

Нагадаємо, раніше правоохоронці надягли електронний браслет на Полякова.

Солом’янський районний суд Києва продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на народного депутата Максима Полякова на два місяці до 17 жовтня.

21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав народному депутату Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді застави у сумі 304 тисячі гривень.

Крім того, відповідно до рішення суду, на Полякова покладено обов’язки носити електронний засіб контролю, здати паспорти, утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи та не полишати місце реєстрації без попередження слідчих.

Народний депутат вніс заставу, однак виконувати рішення в частині носіння електронного браслету публічно відмовився.

Так, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України.

Наразі, за даними САП, встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась за співпраці з ФБР США.

Також 21 червня 2017 року Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Максима Полякова.

А 11 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, проте відмовила у наданні згоди на затримання та арешт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: