Савченко розповіла, як на неї тиснули у в'язниці

Савченко розповіла, як на неї тиснули у в'язниці
uapress.info

Мене били тільки в полоні. І те - тільки при захопленні в полон. Але це нормально

Народний депутат, українська льотчиця Надія Савченко розповіла, що в полоні її фізично майже не катували, але застосовували моральний пресинг. Про це вона розповіла в інтерв'ю «Радіо «Свобода».

«Вони (слідчі, тюремники – ред.) дуже швидко зрозуміли, що на мене ніяк неможливо впливати і катувати марно. До того ж моя популярність росла дуже швидко. Ну, вдаряли, бувало. Але тортур не було. Інший би розплакався, що наручники туго затягли. Мене били тільки в полоні. І те - тільки при захопленні в полон. Але це нормально. І поранення в мене було [показує шрами від наскрізного поранення в ліву руку вище зап'ястка]. Наскрізне, легке...», - зазначила вона.

Савченко розповіла, що до неї застосовувався потужний психологічний пресинг. Зокрема, постійне відеоспостереження, перехоплення листування, вкидання фейкової інформації, постійні виклики на співбесіди.

«…Підсадні качки. Підсадили до мене одного разу дівчинку, але, швидше за все, та відмовилася працювати. Її через три дня назад забрали. Вони не казали, таких слів [як] «ти тут здохнеш», звичайно. Але говорили: «Тобі нічого не світить. Ти там нікому не потрібна, тому тобі краще зізнатися». Вони хотіли, щоб я зізналася у вбивстві. Одного разу мене запитали: «Мета перетину кордону?» Я кажу: мене викрали. Їм дуже треба було закрити справу мого викрадення», - зазначила Савченко.

Як раніше повідомлялося, Савченко стверджує, що мала можливість утекти з полону.

Опитування: Савченко ініціює переговори з бойовиками. Чи підтримуєте ви Надію?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: