Савченко вірить, що кінець війні уже близько

Водночас вона переконана, що у перспективі Україна має стати членом НАТО.

Народний депутат Надія Савченко вважає перебільшенням твердження, що Європа «стомилася» від України.

Таку думку вона висловила в інтерв'ю Радіо Свобода у Литві у рамках участі у Форумі литовської молоді світу.

«Не можна сказати, що стомилися саме від України, від народу, від того, що ми захищаємо свої цінності. Але можна сказати, що стомилися від тієї ситуації, що затягується і ніяк не розвивається в Україні. Але я думаю, що це можна перебороти. Я була на конференції Україна – НАТО, яка відбулася у рамках саміту НАТО, і чула чіткі визначення позицій світових лідерів. Я сподіваюся, що вже близько до того, чого ми бажаємо - до миру, до завершення війни. Ми бажаємо перемогти, Україна буде вільною і матиме свої чіткі кордони», - зазначила нардеп.

Водночас вона переконана, що у перспективі Україна має стати членом НАТО.

«У перспективі нам, звичайно, треба дивитися у цьому напрямку. Президент Росії Володимир Путін говорить, що є тільки дві світові країни - Росія і США, а всі інші - це зона їхніх інтересів. Попри те, що ми географічно менші країни, ми маємо право на визначення, на свою націю, на свій менталітет. Тому ми будемо захищати своє право. І якщо ворог просто має більше людського ресурсу, то ми будемо об'єднуватися. Я вважаю, що НАТО - це саме той майданчик, на якому це можна робити», - сказала вона.

На Форум литовської молоді світу зібралося майже чотири тисячі молодих литовців з сорока країн світу, зокрема і з України.

У рамках перебування у Литві Надія Савченко зустрілася з президентом Литви Далею Грібаускайте і міністром закордонних справ Лінасом Лінкявічусом. Вона також відвідає поранених українських військових, які тут перебувають на реабілітації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: