Савченко зацікавилась посередниками, що діють у сфері закупівель товарів і послуг для армії

Савченко зацікавилась посередниками, що діють у сфері закупівель товарів і послуг для армії

Савченко зазначила, що за даними експертів, через посередників для армії здійснюється від 50 до 90% закупівель

Народний депутат Надія Савченко направила в Міністерство оборони на депутатський запит, в якому просить надати їй інформацію «про загальну кількість та суми укладених договорів між Міністерством оборони та підприємствами, які не є безпосередніми виробниками продукції за договорами або не є суб'єктами надання послуг».

Про це вона написала на сторінці в Facebook.

«Ганебним і загальновідомим є факт, що товари і послуги для ЗСУ закуповуються сьогодні переважно у підприємств-посередників, які не є безпосередніми виробниками товарів і послуг. Це є причиною підвищення закупівельної ціни в рази, що спричиняє корупційні прояви посадових осіб Міністерства оборони, які відповідальні за закупівлі. У той же час безпосередні виробники не можуть без посередників отримати такі замовлення, йдеться у тексті запиту.

Савченко зазначила, що за даними експертів, через посередників для армії здійснюється від 50 до 90% закупівель.

На підставі даних Міноборони, буде перевірена ідея розробки та подання проекту Закону України, який би заборонив закупівлю у секторі оборони України (державним підприємством «Укроборонпром» і Міністерством) не у безпосередніх виробників, повідомила нардеп.

«Безумовно, нова система закупівель ProZorro, яка також почала працювати і в сфері військових закупівель, частково врегулює ціну на товари та послуги, але проблема закупівель через посередників – залишається», - підкреслила Савченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: