Сбербанк Росії підписав угоду про продаж своєї української «дочки»

Сбербанк Росії підписав угоду про продаж своєї української «дочки»

Сбербанк отримав дозвіл на продаж VS Bank

Російський Сбербанк підписав угоду про продаж українського дочірнього банку VS Bank. Про це повідомив сьогодні глава Сбербанку Герман Греф в ефірі російського телеканалу.

«У нас в Україні два банки - один зовсім невеликий, другий великий. Зараз ми підписали угоду і начебто як отримуємо дозвіл на продаж нашого VS Bank. Будемо сподіватися, що нам також вдасться продати і Сбербанк України». - сказав він.

Раніше стало відомо, що український бізнесмен Сергій Тігіпко, власник фінансово-промислової групи ТАС, має намір купити VS Bank.

Нагадаємо, 27 березня «Сбербанк Росії»  заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

Раніше стало відомо, що українську «дочку» російського «Сбербанку» купує латвійський Norvik Banka і неназвана приватна білоруська компанія.

Пізніше з'ясувалося, що «приватна білоруська компанія», яка ніби купує українську «дочку Сбербанку», належить громадянину Великої Британії Саїду Гуцерієву, синові друга президента Білорусі Олександра Лукашенка російського олігарха Михайла Гуцерієва, який віднедавна також є і партнером білоруського бізнесмена і засновника інвестиційної компанії VP Capital Віктора Прокопені.

Власник Norvik Banka Григорій Гусельников подав документи в Національний банк України на узгодження придбання 22,5% акцій «Сбербанку»..

Наприкінці квітня стало відомо, що латвійський Norvik Banka відмовився від купівлі українського «Сбербанку».

28 липня НБУ прийняв рішення відмовити в узгодженні придбання значної участі Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельникову в ПАТ «Сбербанк».

Віктор Прокопеня - на початку серпня вирішив відкликати з Нацбанку України заявку на покупку Сбербанку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: