СБУ ліквідувала мережу з контрабанди зброї

СБУ ліквідувала мережу з контрабанди зброї
Вилучена у злочинного угруповання зброя

Зброю відправляли замовнику частинами або збібраною, використовуючи поштові сервіси

Контррозвідники та слідчі Служби безпеки України ліквідували мережу з контрабанди виготовлення і збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Члени злочинного угруповання, до складу якого входили мешканці п’яти регіонів України, протиправно завозили в країну зброю у розібраному вигляді, приховуючи її серед великогабаритних вантажів комерційних перевізників. Клієнтів зловмисники шукали через Інтернет на спеціалізованих форумах. Зброя відправлялася замовнику частинами або у зборі з використанням поштових сервісів», - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували низку фактів незаконного збуту ділками бойових пістолетів «Глок», «Кольт» і «Браунінг».

Також правоохоронці затримали організатора угруповання, який намагався відправити клієнту зброю поштою.

Співробітники СБУ провели понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Київській, Харківській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях. Під час обшуків вилучено автоматичну зброю, пістолети «Глок» та «Браунінг», гвинтівку Мосіна зі снайперським прицілом, корпуси гранат Ф-1, бойові набої, армійські ножі, глушники, магазини до пістолетів, запчастини до вогнепальної зброї, а також необліковану готівку – $110 тис., 180 тис. грн і 7 тис. євро.

Організатору злочинної групи же повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: