СБУ не підтримує ідею Савченко про переговори з лідерами бойовиків

СБУ не підтримує ідею Савченко про переговори з лідерами бойовиків

З точки зору українського законодавства Олександр Захарченко та Ігор Плотницький є злочинцями, нагадали в СБУ

Служба безпеки України не вважає можливими прямі переговори з лідерами так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в інтерв'ю «5 каналу».
Він повідомив, що з точки зору українського законодавства Олександр Захарченко та Ігор Плотницький є злочинцями. «Захарченко був оголошений ще 31 липня 2014 року в міжнародний розшук. Його підозрюють у підготовці терористичних актів і він не може ніяким чином бути депутатом з боку «ДНР», - підкреслив Тандіт.
Радник голови СБУ нагадав, що саме Захарченко був організатором параду, на який були виведені взяті в полон українські військовослужбовці.
«Для нас ні Захарченко, ні Плотницький не є законослухняними громадянами України. Ми повинні пам'ятати, що вони віддавали накази на вбивство людей», - підкреслив він.
Тандіт зазначив, що він не хотів би зараз обговорювати ініціативу про прямі переговори з «ДНР/ЛНР» депутата Верховної Ради Надії Савченко і що її слова, ймовірно, вирвані з контексту. Він також висловив сподівання, що Савченко в тій або іншій якості візьме участь у процесі звільнення українських полонених, пише УНІАН.
Нагадаємо, Савченко у вівторок під час ефіру на Радіо Ера заявила, що Києву варто налагодити прямий діалог із представниками так званих «ДНР» і «ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: