СБУ: Посадовці «Укрзалізниці» завдали державі збитків на понад $10 млн

СБУ: Посадовці «Укрзалізниці» завдали державі збитків на понад $10 млн
Укрзалізниця

Встановлено проведення окремими особами несанкціонованих переговорів від імені «Укрзалізниці» на території РФ

Генеральна прокуратура України за оперативного супроводження Служби безпеки України проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ПАТ «Укрзалізниця». Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Діючи в інтересах російських гірничо-збагачувальних холдингів та експедиторських компаній, вони (посадовці «Укрзалізниці». – Ред.) безпідставно переглянули тарифні умови, значно занизивши їх. Тим самим державі завдано збиткыв на понад $10 млн», - інформують у Службі безпеки.

«Правоохоронці провели низку обшуків за місцями роботи і проживання причетних до протиправної діяльності осіб. Отримані під час слідчих дій дані свідчать про вплив з боку так званих наглядачів на прийняття рішень керівництвом ПАТ «Українська залізниця». Такі дії призводили до нанесення шкоди інтересам держави та отримання надприбутків російськими фінансово-промисловими групами. Також встановлено проведення окремими особами несанкціонованих переговорів від імені ПАТ «Українська залізниця» на території Російської Федерації», - зазначають у СБУ.

Тривають слідчі дії.

Раніше Генпрокуратура повідомила, що низка комерційних підприємств та посадових осіб публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» підозрюються у фінансуванні тероризму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: