СБУ: Присутні на відкритті «представництва ДНР» у Марселі французи зустрічалися із Поклонською

СБУ: Присутні на відкритті «представництва ДНР» у Марселі французи зустрічалися із Поклонською

П'ятеро громадян Франції, які були присутні на відкритті так званого «представництва ДНР» у Марселі, прибули до «ДНР» влітку 2017 року через територію Росії

П'ятеро громадян Франції, які були присутні на відкритті так званого «представництва ДНР» у Марселі, раніше відвідували Росію і зустрічалися із депутаткою Державної Думи РФ Наталією Поклонською.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Голова центру» Юбер Файяр разом з «однодумцями» Крістіаном Бореллі та Крістіаною Пуйоль прибули до «ДНР» влітку 2017 року через територію Росії. У Москві вони, зокрема, мали зустріч зі зрадницею України Наталією Поклонською. В тимчасово окупованому Донецьку «делегація» підписала угоду щодо відкриття «центру» з так званою в.о. міністра закордонних справ «ДНР» Ніканоровою», — йдеться у повідомленні відомства.

СБУ також заявляє, що на відкритті «представництва» був також присутній президент об’єднання «Моя країна Франція» Жак Клостерман, який був на окупованому Донбасі у 2016 році.

П’ятим французом, що був присутній на «заході», — аналітик та військовий експерт Ксав’є Моро.

«За останній час неодноразово озвучував тези, вигідні кремлівській пропаганді, та організовував публічні заходи за гроші російських спецслужб», — зазначили в СБУ.

Раніше стало відомо, що Міністерство закордонних справ Франції звернулося до прокурора країни з приводу запланованого на 25 вересня відкриття в Марселі «представницького центру ДНР у Франції». Повідомлялося також, що так званий представницький центр «ДНР» зареєстрований у статусі громадського об’єднання, що, згідно з законом, не вимагає попереднього дозволу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: