СБУ проводить обшуки на морському терміналі на Одещині

СБУ проводить обшуки на морському терміналі на Одещині
Обшуки на морському терміналі

У 2015 році компанія відомого російського бізнесмена, якій належить термінал, незаконно оформила права на отримання частини коштів від портових зборів

На Одещині Служба безпеки України розпочала обшуки в офісах приватного морського терміналу, а також у квартирах та будинках його керівників. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Слідчі дії відбуваються у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за підозрою у заволодінні шістьма мільйонами доларів корабельних зборів. У 2015 році компанія відомого російського бізнесмена, якій належить термінал, незаконно оформила права на отримання частини коштів від портових зборів, які до того часу надходили до ДП «Адміністрація морських портів України». Це стало можливим через незаконне оформлення прав власності на частину акваторії Аджалицького лиману, який, відповідно до Конституції, є власністю українського народу», – йдеться у повідомленні.

У СБУ повідомляють, що під час обшуків оперативники спецслужби вже вилучили чимало необлікованої валюти, а також печатки офшорних компаній. Правомірність їх отримання та використання встановить досудове слідство.

Слідчі дії тривають. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: