СБУ розбереться з дивною мандрівкою українських школярів до Росії

СБУ розбереться з дивною мандрівкою українських школярів до Росії

Близько 70 учнів українських шкіл відправилися в Москву і Санкт-Петербург, щоб відвідати Російський центр науки і культури

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що не мають права забороняти українським школярам їздити в Росію для участі в навчально-освітніх программах

Голова СБУ Василь Грицак доручив співробітникам служби розібратися з ситуацією з вивезення українських школярів в РФ. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олену Гітлянська.

«Голова СБУ дав завдання розібратися з цим», - повідомила вона.

Нагадаємо, 12 серпня київське відділення Російського центру науки і культури заявило, що відправило близько 70 учнів українських шкіл в Москву і Санкт-Петербург для участі в учбово-освітній програмі  Росспівробітництва «Здрастуй, Росіє!».

На церемонії від'їзду виступила українська вчителька Анна Новікова, яка заявила, що дуже щаслива за дітей, адже вони отримають в РФ «корисний досвід».

Вивезення українських учнів в РФ викликав обурення в Раді. Нардеп Наталія Веселова направила депутатський запит у низку українських відомств із вимогою пояснити ситуацію.

Глава СБУ Василь Грицак 17 серпня заявив, що йому нічого не відомо про вивезення групи українських школярів у Росію.

У Міністерстві освіти і науки України, в свою чергу заявили, що не мають права забороняти українським школярам їздити в Росію для участі в навчально-освітніх програмах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: