СБУ скасувала заборону на в’їзд двом іспанським журналістам

СБУ скасувала заборону на в’їзд двом іспанським журналістам

Іспанські журналісти Антоніо Памплієгу і Мануель Анхель Састре

При наявності законних підстав і загрози національній безпеці СБУ й надалі вживатиме обмежувальні заходи, зокрема й щодо журналістів.

Служба безпеки України скасувала ухвалене раніше рішення про заборону на в’їзд в Україну двом іспанським журналістам Антоніо Памплієгу і Мануелю Анхелю Састре.

Про це повідомила на сторінці в Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Дослухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в’їзд в Україну іспанським журналістам Антоніо Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре», – написала вона.

Гітлянська додала, що при наявності законних підстав і загрози національній безпеці СБУ й надалі вживатиме обмежувальні заходи, зокрема й щодо журналістів.

«Разом з тим запевняємо, що при наявності законних підстав, загрози національній безпеці, Служба й надалі вживатиме такі обмежувальні заходи, у тому числі й щодо журналістів. Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме усе більш агресивною, і ми будемо на це відповідно реагувати», - зазначила вона. 

Водночас, за її словами, Служба безпеки налагоджує з медіа-експертами діалог задля вирішення проблемних питань, що торкаються ЗМІ. Серед іншого, своєчасне інформування та роз’яснення дій Служби щодо того чи іншого журналіста.

 

Нагадаємо, Служба безпеки заборонила в’їзд до України двом іспанським журналістам Антоніо Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре.

Згодом в СБУ пояснили, що заборонили в’їзд іспанським журналістам через «неправдиві матеріали».

Антоніо Памплієга та Анхель Састрес — іспанські журналісти, які працюють у гарячих точках. Зокрема, вони писали про війну на Донбасі. Вони не були допущені українськими прикордонниками на територію країни 24 серпня і видворені на наступний день.

Видворення з України іспанських журналістів Антоніо Памплієги та Мануеля Анхеля Састре викликало обурення з боку журналістських організацій Іспанії. 

Міністерство інформаційної політики заявило, що занепокоєне ситуацією, що склалася навколо заборони в'їзду до України іспанським журналістам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: