СБУ спростовує інформацію про те, що «міністра ЛНР» випустили з «Борисполя»

СБУ спростовує інформацію про те, що «міністра ЛНР» випустили з «Борисполя»
Речник Служби безпеки України Олена Гітлянська

СБУ спростовує інформацію про те, що так званий в.о. міністра енергетики «ЛНР» спочатку був затриманий, а потім відпущений в «Борисполі»

Служба безпеки України на прохання «Главкома» прокоментувала інформацію, викладену у статті «Міністр «ЛНР» вільно пересувається Україною та скуповується у Парижі на десятки тисяч євро?» про начебто приліт з Європи до міжнародного аеропорту «Бориспіль» колишнього виконуючого обов’язки міністра енергетики так званої «ЛНР» Олександра Мельничука.

«Ми інформуємо, що громадянин України, про якого йдеться у публікації, не є колишнім посадовцем псевдореспубліки. Цей чоловік дійсно має таке ж саме прізвище, але молодший від екс-чиновника терористів на кілька десятиліть», - зазначила в коментарі «Главкому» речник Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Якби мова йшла про людину, яка названа в статті, її було б затримано для допиту в рамках кримінального провадження», зазначила вона.

Речник СБУ також повідомила, що «слідчими СБУ сепаратисту заочно оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України».

Олена Гітлянська також зазначила, що «правоохоронці ретельно відслідковують можливі «візити» представників псевдореспублік на територію підконтрольну українській владі.

«Разом з тим ми вдячні журналістам та громадськості за будь-яку додаткову інформацію щодо таких осіб, але просимо також перевіряти її достовірність», додала речниця СБУ.

Як повідомляв «Главком», митники міжнародного аеропорту «Бориспіль» виявили у Олександра Мельничука, вихідця з окупованого міста Ровеньки Луганської області, футболку від італійського дому моди Fendi за 690 євро, куртку Dsquared 2 за 1000 євро, сумку Christian Dior за 23 тис. євро та багато іншого на загальну суму майже 50 тис. євро.

Всі ці коштовні речі виявили митники, коли Мельничук прилетів із Парижа два місяці тому. Вихідець із Ровеньків із таким ім`ям, за даними українських журналістів, а також ЗМІ, що працюють на окупованій території Донбасу, раніше займав посаду в.о. міністра енергетики «ЛНР» та має потужний паливний бізнес. Понад те, два роки тому йому приписували статус найбільшого постачальника вугілля в Україну з окупованих територій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: