СБУ впіймала у Києві російського шпигуна

СБУ впіймала у Києві російського шпигуна
Фото: СБУ

За даними СБУ, чоловіка цікавило постачання до України військового озброєння і техніки країнами-членами НАТО

Служба безпеки України затримала в Києві агента спецслужб Російської Федерації, який намагався отримати таємну документацію у військовій сфері та завербувати представника Міністерства оборони.

Про це повідомляє 14 липня прес-центр СБУ.

«Уродженець та мешканець Донецька, час від часу перебуваючи в Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння та переміщення вздовж лінії розмежування військових частин та з’єднань ЗСУ та Нацгвардії», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, чоловіка також цікавило постачання до України військового озброєння і техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американського навчання «СІ Бриз- 2017», установчі дані про офіцерів – інструкторів ЗС США, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців.

«Для цього шпигун встановив конфіденційні стосунки з колишнім офіцером ЗС України. Через нього він хотів за винагороду отримати таємні матеріали, що циркулюють у Генеральному штабі ЗСУ та установчі дані на посадовців Міноборони, які мають доступ до інформації закритого характеру», – наголошують в СБУ.

Повідомляється, що затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи направлено до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: