СБУ заперечила, що росіян викликали на допит у справі МН17

СБУ заперечила, що росіян викликали на допит у справі МН17

Виклик росіян пов’язаний з розслідуванням іншого кримінального провадження

Служба безпеки України уточнила інформацію, яка з’явилася у ЗМІ, про виклик на допит громадян Росії.

Як повідомляє прес-центр СБУ, Головне слідче управління СБ України дійсно викликає низку осіб для вручення підозри та допиту, серед яких є громадяни РФ. Офіційне повідомлення про це оприлюднено на веб-сайті СБУ та у газеті «Урядовий кур’єр».

«На жаль, деякі ЗМІ, спираючись на власне трактування інформації, повідомили, що йдеться про розслідування терористичного акту щодо пасажирського літака «Боїнг-777» МН-17. Служба безпеки України повідомляє, що виклик цих осіб пов’язаний з розслідуванням іншого кримінального провадження. Слідство щодо збитого літака здійснюється Міжнародною спільною слідчою групою (JIT), створеною на підставі п’ятисторонньої угоди», - зазначає прес-центр СБУ. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Служба безпеки України викликала на допит п'ятьох громадян Росії.

На допит викликані: Сергій Дубінський, Олег Пулатов, Євген Васильєв, Ельдар Оруджев і Едуард Гілазов.

ЗМІ зробили висновок, що виклик на допит стосується справи про катастрофу малайзійського літака рейсу МН17 в Донецькій області.

Нагадаємо, 28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука». Перевезенням установки «Бук» здійснював відставний російський генерал-майор Сергій Дубінський відомий під псевдонімом «Хмурий».

Був також опублікований запис телефонної розмови «Хмурого» про катастрофу MH17.

Проте російський генерал «Хмурий» заперечив звинувачення у катастрофі МН17.

В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Читайте також матеріал «Главкома» Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: