СБУ затримала у районі АТО поплічницю бойовиків «ДНР»

СБУ затримала у районі АТО поплічницю бойовиків «ДНР»
Затриманій повідомлено про підозру
Фото: «Радіо Свобода»

СБУ затримала психолога артилерійського бандформування «кольчуга» терористичної організації «ДНР»

Співробітники Служби безпеки України затримали поплічницю бойовиків – психолога артилерійського бандформування «кольчуга» терористичної організації «ДНР». Про це інформує прес-центр спецслужби, повідомляє «Главком».

За даними СБУ, затримання відбулося у районі проведення антитерористичної операції під час спроби потрапити на контрольовану українською владою територію.

28-річна уродженка Донеччини – дипломований психолог – добровільно приєдналася до лав НЗФ «ДНР» у середині 2014 року, зазначає СБУ.

«За дорученням одного з ватажків терористів зловмисниця запроваджувала та реалізовувала методи психологічного впливу на особовий склад бандформування. Зокрема, супроводжувала процес відбору бажаючих вступити до лав угруповання. Займалася психологічним натхненням бойовиків на вбивства українських військових, нехтуючи власним життям за ради нав’язаних проросійською пропагандою ідей псевдодержавного утворення «ДНР», - передає СБУ.

Слідчими СБУ документально підтверджено її активне сприяння діяльності терористів та близькі контакти із ватажками артилерійського бандформування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Затриманій повідомлено про підозру. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: