СБУ знайшла у спільника окупантів заохочувальні грамоти (фото)

СБУ знайшла у спільника окупантів заохочувальні грамоти (фото)
Фото: прес-центр СБУ

Херсонець, перебуваючи у 2014 році на території АР Крим, перейшов на бік агресора

На Херсонщині співробітники Служби безпеки України виявили спільника російських окупантів, який сприяв незаконній анексії Криму.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що херсонець, перебуваючи у 2014 році на території АР Крим, перейшов на бік агресора та сприяв проведенню псевдореферендуму, ініційованого окупаційною владою», - заявили в СБУ.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели за місцем проживання зловмисника санкціоновані обшуки.

У результаті обшуків було виявлено відомчу медаль міністерства оборони РФ «За возвращение Крыма», медаль так званої «Республики Крым» «За защиту Крыма» із відповідними нагородними документами, довідку виконкому однієї із селищних рад АР Крим про участь зловмисника у забезпеченні громадського порядку на виборчій дільниці, паспорт громадянина РФ та страхове свідоцтво РФ про пенсійне забезпечення.

«Чоловік також зберігав заохочувальні грамоти, видані російськими «казацкими организациями» і так званими «органами местного самоуправления» тимчасового окупованої території АРК, заборонену комуністичну символіку та георгіївські стрічки», - повідомили в СБУ.

Також правоохоронці вилучили ручні гранати Ф-1 і РГД-5 та 250 грамів речовини, схожої на порох.

Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, суд засудив до 14 років позбавлення волі колишнього заступника військового комісара, майора запасу Збройних сил України, який працював на спецслужби Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: