Семенченко розповів про подальші плани блокувальників на Донбасі

Семенченко розповів про подальші плани блокувальників на Донбасі

Нардеп вважає, що «людей свідомо дурять, зводячи всі розмови до вугілля»

Народний депутат «Самопомочі», екс-командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко в інтерв’ю «Главкому» розповів, що так званий штаб блокади залізниці на Донбасі планує й далі перекривати ділянки, якими з окупованих територій поставлялося вугілля.

«За час з початку блокади не пройшло понад 14 тисяч вагонів. А це відсутність заробітку російськими олігархами, відсутність заробітку нашим чиновникам на відкатах. Словом, це гроші, які не отримали терористи для того, щоб убивати наших військових», - заявив нардеп.

Він також розповів, скільки вантажів проходять тепер через незаблоковані ділянки: «У Донецькій області залишилася дорога до Маріуполя (з окупованої території), в Луганській області це дорога через Станицю Луганську, Щастя, в бік Старобільська. По цій дорозі відбуваються постачання для ТЕС у Щасті, це Луганська ТЕС».

На думку Семенченка, «людей свідомо дурять, зводячи всі розмови до вугілля».

«Вугілля займає не більше 20% загального товарообігу з окупованими територіями. Там також ідуть метал, цегла, пісок, глина, сірчана кислота, різні механізми... Покласти цьому край можна двома шляхами: 1) ухваливши закон про окуповані території, 2) блокадою, яка призведе не до віялових відключень, а до віялової люстрації», - зазначив один із організаторів блокади на Донбасі.

Як відомо, сьогодні ввечері уряд ввів надзвичайний стан в енергетиці.

Наразі керівникам областей доручили скласти графіки зменшення споживання світла.

Також стало відомо, кому не вимикатимуть світло через кризу в енергетиці.

Нагадаємо, міністр пояснив суть надзвичайного стану в енергетиці країни.

Читайте також матеріал «Главкома» «Андрій Герус: Надзвичайний стан в енергетиці не передбачає нічого страшного і критичного»

Читайте також з цієї теми інтерв’ю Володимира Парасюка: «Уявіть, триває перестрілка, а збоку туди-сюди ходить поїзд з товарами. Військовим огидно це бачити»

Читайте також: «Половина – для Гіві з Моторолою. Таємна вугільна бухгалтерія»

Читайте також: «Анатомія блокади Донбасу. Про що мовчить українська влада?»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: