Семенченко склав список політиків, які дискредитують протест під парламентом

Семенченко склав список політиків, які дискредитують протест під парламентом
Семен Семенченко

Мітинг під Радою: нардеп розказав про фейс контроль

Народний депутат Семен Семенченко стверджує, що низка політиків навмисно дискредитують акцію під Верховною Радою. Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

«Персонажі на зразок Надії Савченко приходять до наметового містечка виключно для того щоб залишитися на фото. Потім це фото використовується в олігархічних ЗМІ для того щоб мати можливість сказати «проросійська Савченко» теж там», - зазначив він.

Семенченко додав також, що «те ж стосується роздачі грошей по кафе прихильникам Мураєва і Рабиновича, якi тусуються під Нацбанком. Те ж стосується осіб з печаткою вічного алкоголізму на обличчі...».

За словами нардепа, з учорашнього вечора мітингувальники у наметовому містечку зняли всі партійні пропори. «Зараз встановлюються пункти пропуску. Вводиться фейс контроль», - підкреслив він.

Як відомо, у середу ввечері в Адміністрацію президента України прийшли п'ять народних депутатів, але Порошенка готові були пропустити лише трьох. Через це народні обранці відмовилися від зустрічі з президентом. Згодом голова фракції Блок Петра Порошенка Артур Герасимов уточнив, що президент був готовий зустрітися з трьом депутатами, які представляли інтереси мітингувальників під Радою (Мустафою Найємом, Світланою  Заліщук, Сергієм Лещенком), однак зустріч з  Юрієм Левченком та Юрієм Дерев'янком була неприйнятною.

Нагадаємо, в поліції 18 жовтня повідомили, що правоохоронці затримали 11 мітингувальників після сутичок під ВР. Згодом затримані під Радою активісти повернулися до наметового містечка.

Як повідомляв «Главком» раніше, 17 жовтня на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Після цього учасники акції протесту почали встановлювати намети біля будівлі Верховної Ради

Масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не таким вже й масовими..

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.

Читайте матеріали «Главкома»:

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: