Сенат Канади остаточно ухвалив «акт Магнітського»

Сенат Канади остаточно ухвалив «акт Магнітського»
Сенат Канади

Жоден із сенаторів не проголосував проти законопроекту

Сенат Канади остаточно затвердив так званий «акт Магнітського», який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу, у тому числі – в Росії.

Як повідомляє «Укрінформ», жоден із сенаторів не проголосував проти законопроекту.

Для набуття ним чинності залишилося отримати підпис генерал-губернатора, що має статися уже найближчими днями. На початку жовтня законопроект уже отримав схвалення 277 членів нижньої палати парламенту Канади і сьогодніщнє голосування завершує його процес проходження через федеральний законодавчий орган Канади.

Протягом тривалого обговорення цього законопроекту, що триває у Канаді вже більше року, автори поширили його дію не лише на чиновників-корупціонерів у Росії, а на осіб, задіяних у порушеннях прав людини, незалежно від їх громадянства чи країни проживання.

Хоча нинішня редакція законопроекту не виділяє окремо Росію, прикметно, що саме у Москві він викликав найбільше обурення. У посольстві РФ навіть пригрозили Оттаві «контрдіями» у випадку ухвалення.

Нагадаємо, на початку жовтня федеральний парламент Канади ухвалив у третьому і остаточному читанні аналог «акту Магнітського», який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу, у тому числі – в Росії.

До слова, у вересні правозахисні організації запропонували внести до «списку Магнітського» ще 15 людей. Серед них опинився український олігарх Дмитро Фірташ. 

Також Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з корупцією, в якій, зокрема, закликав Раду ЄС запровадити персональні санкції проти 32 фігурантів «списку Магнітського». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: