Сенат Польщі застеріг Раду від прийняття постанови про геноцид щодо українців

Сенат Польщі застеріг Раду від прийняття постанови про геноцид щодо українців

Спікер Сенату зазначив, що Польща мусить говорити правду про Волинський злочин і прийняття постанови польським парламентом було свідченням цього

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський вважає, що якщо український парламент прийме постанову про геноцид щодо українців, вчинений поляками, то буде погано. Як відомо, відповідний проект зареєстрував у Верховній Раді України позафракційний депутат Олексій Мусій.
Карчевський зазначив, що тільки розмови можуть дати надію на порозуміння з українцями на тему спільної історії. Спікер додав, що Польща мусить говорити правду про Волинський злочин і прийняття постанови польським парламентом було свідченням цього.
«Треба йти до істини. Ми зробили сміливий та рішучий крок, бо те, що зробили українці, було геноцидом», - сказав Карчевський.
На його думку, у Польщі панує сприятлива атмосфера для пошуку історичної правди. Спікер додав, що зустрічі з українськими політиками показали, що хоча вони не хочуть відверто розмовляти про Волинський злочин, взаємини Варшава-Київ є добрими. Карчевський висловив надію, що знайти порозуміння вдасться також у цій справі.
Повна назва проекту української постанови звучить так: «Проект постанови про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців у 1919 - 1951 роках».
Нагадаємо, в Україні велике занепокоєння викликала постанова, прийнята Сеймом Польщі у середині липні, у якій Волинську трагедію назвали «геноцидом». Також Сейм Польщі встановив 11 липня Національним днем пам’яті Жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполитої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: