Сенат США схвалив розширення санкцій проти Росії

Сенат США схвалив розширення санкцій проти Росії
Будівля Сенату

Тепер законопроект розглянуть у палаті представників Конгресу

Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо розширення санкцій проти Росії.

Напередодні сенатори від республіканської і демократичної партій погодили посилення санкцій проти Росії, які мають стати відповіддю на ймовірне втручання Москви у вибори в США і її активність на Близькому Сході.

Тепер законопроект розглянуть у палаті представників Конгресу, після чого, якщо його затвердять, документ відправиться на підпис президенту.

Документ передбачає скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків до 14 днів, а компаній нафтогазового сектору - до 30 днів.

Окрім того, протягом 180 днів після введення поправок глава мінфіну США має представити в Конгресі доповідь про можливі наслідки поширення санкцій на суверенний борг Росії.

Нагадаємо, декілька днів тому Сенат США досяг кінцевої політичної згоди щодо масштабного двопартійного законопроекту про введення нових фінансових санкцій проти Росії та обмеження здатності президента Дональда Трампа скасувати існуючі без рішення Конгресу.

Раніше повідомлялося, що старші сенатори Демократичної і Республіканської партій напередодні досягли двопартійної домовленості щодо нових санкцій проти Росії і дозволять конгресу не погоджувати спробу президента США Дональда Трампа пом'якшити покарання щодо Москви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: