Сенат США схвалив виділення Україні $500 млн на оборонні потреби

Сенат США схвалив виділення Україні $500 млн на оборонні потреби
Будівля Сенату США

Відповідно до закону Україні може бути надано летальне озброєння оборонного характеру

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що Сенат США затвердив Закон про бюджет на потреби національної безпеки на 2018 фінансовий рік, у якому планується виділення $500 мільйонів на оборонні потреби України.

Президент зазначив, що відповідно до закону Україні може бути надано летальне озброєння оборонного характеру.

«Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії і берегової охорони», - повідомив Порошенко.

В понеділок Порошенко під час зустрічі в Нью-Йорку з українською громадою заявив, якщо Сполучені Штати Америки нададуть Україні оборонне озброєння, це рішення відкриє можливість постачання зброї з інших країн.

Як повідомляв «Главком», Порошенко у понеділок прибув до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку.

Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до США з метою участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Його візит триватиме до 21 вересня.

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН глава Української держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу. 21 вересня відбудеться зустріч президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка.

18 вересня колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Україні необхідно надати оборонні системи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: