Сенцова перевели до штрафного ізолятора

Сенцова перевели до штрафного ізолятора
Олег Сенцов

Родичі побоюються, що до нього можуть застосовуватися тортури

Засудженого в Росії українця Олега Сенцова перевели в штрафний ізолятор. Про це в Facebook повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан. Вона також припустила, що там до нього можуть застосовуватися тортури.

В ефірі каналу «112» Каплан повідомила, що Сенцова перевели в штрафний ізолятор на 15 діб і інших подробиць вона не знає.

Як відомо, Росія відмовилася видати Україні Сенцова, бо вважає його громадянином РФ.

Раніше омбудсмен Росії визнала, що Кольченко і Сенцов є громадянами України. При цьому російська сторона заявила, що у них є і громадянство РФ, оскільки вони в установлені терміни «офіційно не заявили про відмову від російського громадянства», але й «не зверталися із заявою на оформлення російських паспортів і, відповідно, даних паспортів не отримували».

Після того, як РФ відмовилася видавати Сенцова, стало відомо, що Київ хоче обміняти його та Олександра Кольченка, засуджених в Росії до тривалих термінів ув'язнення, на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

Також Україна намагається витягнути з російської в’язниці ще одного українця – Олексія Чирнія. Кримчанин Чирній є фігурантом «справи Олега Сенцова», яку ще називають «справою кримських терористів». Правозахисники називають всіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: