Сенцова тримають у жахливій камері штрафного ізолятора (ФОТО)

Сенцова тримають у жахливій камері штрафного ізолятора (ФОТО)

У камері пекельні умови і дуже холодно

Камера у штрафному ізоляторі, куди перевели незаконно засудженого в Росії українця Олега Сенцова, дуже маленька і жахлива. Фотографію камери, в якій утримують українця, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook журналістка Кіра Толстякова.

2_01

Камера Сенцова (фото: Yana Turner)

«Умови, як неважко здогадатися, пекельні. Сильний холод. Часу на прогулянку – всього півгодини на день», – написала Толстякова.

Нагадаємо, раніше Наталія Каплан повідомила, що її брата Олега Сенцова перевели до штрафного ізолятора. Вона також припустила, що там до нього можуть застосовуватися тортури.

Як відомо, Росія відмовилася видати Україні Сенцова, бо вважає його громадянином РФ.

Раніше омбудсмен Росії визнала, що Кольченко і Сенцов є громадянами України. При цьому російська сторона заявила, що у них є і громадянство РФ, оскільки вони в установлені терміни «офіційно не заявили про відмову від російського громадянства», але й «не зверталися із заявою на оформлення російських паспортів і, відповідно, даних паспортів не отримували».

Після того, як РФ відмовилася видавати Сенцова, стало відомо, що Київ хоче обміняти його та Олександра Кольченка, засуджених у Росії до тривалих термінів ув'язнення, на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

Також Україна намагається витягнути з російської в’язниці ще одного українця – Олексія Чирнія. Кримчанин Чирній є фігурантом «справи Олега Сенцова», яку ще називають «справою кримських терористів». Правозахисники називають усіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: