Сесія ПАРЄ: Європейські політики розповіли, що ОБСЄ не пускає їх на окупований Донбас

Сесія ПАРЄ: Європейські політики розповіли, що ОБСЄ не пускає їх на окупований Донбас
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко разом з європейськими політиками на сесії ПАРЄ

ОБСЄ не пустило європейських політиків на окуповані території Донецької та Луганської областей для вивчення ситуації, оскільки не могли гарантувати безпеку

Під час доповіді у Парламентській асамблеї Ради Європи німецький політик Марілуіза Бек і чеський депутат Кристина Зеленкова заявили, що ОБСЄ не пустило їх поїхати на окуповані території Донецької та Луганської областей для вивчення ситуації, оскільки не могли гарантувати безпеку. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Блискучий виступ Марілуізи Бек, яка справедливо зазначила, що доповідачки хотіли поїхати на окупований Донбас, щоб вивчити ситуацію, але ОБСЄ іх не пустило, бо визнали, що не можуть гарантувати безпеку. Якщо ОБСЄ не може гарантувати безпеку двох доповідачок, як вони можуть гарантувати безпеку виборів? Нарешті ми почули ці слова від впливових європейських політиків», — написала Геращенко.

Нагадаємо, у доповіді ПАРЄ про порушення прав людини в анексованому Криму і непідконтрольних Україні районах Донбасу йдеться про те, що наразі умов для проведення виборів на Донбасі немає.

Як повідомлялося, в місії ОБСЄ зробили заяву про те, що інспектори СММ не можуть потрапити до трьох ділянок розведення військ на Донбасі.

Нагадаємо, сесія ПАРЄ 12 жовтня прийняла дві резолюції щодо України.

Як повідомляв Главком, доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Христина Зеленкова заявляє, що рух України в бік Європейського Союзу призвів до того, що Росія анексувала Крим.

Як повідомляв Главком, владика Климент заявив у ПАРЄ про знищення всього українського в Криму.

Як відомо, 12 жовтня на сесії ПАРЄ планувала прийняти резолюцію «Політичні наслідки конфлікту в Україні». В ній Парламентській асамблеї Ради Європи пропонується знову засудити незаконну анексію Криму Російською Федерацією і закликати Москву вивести свої війська з України.

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Крістіна Зеленкова закликає учасників Будапештського меморандуму дотримуватись свої зобов'язань і захищати Україну при нападі.

Нагадаємо, сьогодні у ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів.

Крім того, група Європейської народної партії (ЄНП), а також консерватори в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть підтримувати зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: