Шахова корона: українка Музичук зіграла внічию з росіянкою Гирею

Українка Ганна Музичук зіграла внічию з росіянкою Ольгою Гирею у другому турі четвертого етапу Гран-прі з шахів, який проходить в китайському Ченду.

У другий день турніру внічию завершилися ще три партії – інша українка Марія Музичук і Цзю Веньцзюнь з Китаю, Антоанетта Стефанова з Болгарії і грузинка Бела Хотенашвілі, шведка Піа Крамлінг і Тань Чжун'і також не змогли визначити переможця. Харіка Дронаваллі з Індії здобула перемогу над грузинкою Лела Джавахишвілі, а інша представниця Індії Хампі Конеру переграла китаянку Чжао Сюе.

Турнірну таблицю з двома очками очолює Дронаваллі, друге місце у Канер (1,5), далі йдуть Крамлінг, Хотенашвілі, Стефанова, Веньцзюнь Марія Музичук, Ганна Музичук, Гиря (всі - по 1), Джавахишвілі, Сюе, Чжун'і (всі - по 0,5).

Змагання проходять в одне коло з 2 по 14 липня, 6 і 11 липня - вихідні дні.

Гран-прі Міжнародної шахової федерації (FIDE) сезону-2015/16 складається з п'яти етапів, за підсумками яких переможець загального заліку отримає право поборотися за титул чемпіонки світу. Черговий чемпіонський матч запланований на 2017 рік, в ньому також візьме участь переможниця жовтневого світової першості за нокаут-системою.

Серія Гран-прі проводиться FIDE з 2009 року, і три попередні рази в загальному заліку перемагала Хоу Іфань, тоді як другий ставала Хампі Конеру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: