Шахраї вимагають гроші, видаючи себе за Державну фіскальну службу

Шахраї вимагають гроші, видаючи себе за Державну фіскальну службу

Українці отримують смс-повідомлення нібито від ДФС із вимогою погасити борг у кілька тисяч грн

До Державної фіскальної служби надходить інформація, що фіскали нібито розсилають платникам смс-повідомлення, де вказана сума боргу, контактні номери та час для звернення. Про це повідомляє прес-секретар ДФС Наталія Непряхіна.

У держоргані звертають увагу на те, що вони здійснюють інформування про стан заборгованості в спосіб, визначений чинним законодавством, а саме — поштовим відправленням. Тож таке смс-інформування з приватних номерів або з короткого номеру (наприклад, 777) є засобом вчинення шахрайських дій.

25_07

Як відомо, злочин, спрямований на отримання коштів під виглядом переконання особи у вигідності передачі таких коштів, є шахрайством, що передбачено ст.190 КК України. Відповідно до ст.216 КПК — відноситься до підслідності Національної поліції. 

У ДФС повідомляють, що у разі отримання відповідного повідомлення, необхідно звернутись до Національної поліції та утриматись від здійснення дзвінка за номером, з якого таке смс надійшло, оскільки одним з різновидів збагачення такими шахраями є оплата вартості розмови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: