«Що там розслідувати?»: глава Нацполіції відреагував на сутичку Парасюка та Гелетея

«Що там розслідувати?»: глава Нацполіції відреагував на сутичку Парасюка та Гелетея
Штовханина між Гелетеєм та Парасюком

У поліції не бачать підстав для розслідування сутички Парасюка та Гелетея

Сутичка між народним депутатом Володимиром Парасюком та начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєм розслідуватися не буде.

Про це під час брифінгу, що відбувся у ніч проти 18 жовтня, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

«А що там розслідувати? Що там розслідувати?», - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

Як повідомляв «Главком», у вівторок біля Верховної Ради сталася сутичка між народним депутатом Володимиром Парасюком та начальником Управління державної охорони України Валерієм Гелетеєм.

Начальник ГУ НП у Києві Андрій Крищенко розповів, що цей факт зареєстрований в Журналі єдиного обліку, і матеріали щодо нього будуть надані в прокуратуру.

Натомість Гелетей заявив, що не збирається звертатися до правоохоронців через інцидент з народним депутатом Володимиром Парасюком.

До слова, у вівторок ввечері під Радою сталися нові сутички між активістами та силовиками.

Глава Нацполіції вважає що «радикали хотіли закінчити акцію у Києві кров'ю».

Для охорони резиденція Порошенка залучили військову техніку та силовиків.

Як повідомляв «Главком», на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Після цього учасники акції протесту почали встановлювати намети біля будівлі Верховної Ради.

Генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що «ніякого зносу наметів у Києві не буде».

Масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не таким вже й масовими.

За попередніми оцінками, 17 жовтня на вулиці вийшло не більше 5 тисяч осіб, в той час як правоохоронців, візуально здавалось, було десь стільки ж – влада аж занадто перестрахувалася.

В урядовий квартал з самого ранку пройти можна було тільки через рамки металошукачів, а ближче до початку засідання Ради її оточили колони Нацгвардії і поліції, бо серед організаторів протесту лунали ідеї блокувати або навіть штурмувати парламент, якщо їхні три вимоги не будуть виконані.

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Читайте також матеріал «Главкома»: Майдан-3. Репетиція чи імітація?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: