Шевченко: У 2016 році менше чотирьох тисяч українців отримали довгострокові візи на проживання в Канаді

Шевченко: У 2016 році менше чотирьох тисяч українців отримали довгострокові візи на проживання в Канаді
Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко

Україна не входить до десятки країн, які постачають найбільше мігрантів, але певний потік є

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко розповів, що у 2016 році менше чотирьох тисяч українців отримали довгострокові візи на проживання в Канаді. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Шевченко розповів, що невеликий потік української молоді, українських спеціалістів зараз перебираються до Канади.

«Невеликий потік є. Але я б оцінив його як скромний. Українців раді бачити в Канаді. Але ми не є головним постачальником нових громадян до Канади. Найбільша міграція зараз сюди йде з країн Азії: Індія, Бангладеш, Пакистан, Китай. Ці країни є найбільшими постачальниками «нових канадців». А ми швидше належимо до «старої хвилі». Але нові люди є», - пояснив Шевченко.

Надзвичайний і Повноважний Посол України розповів, як саме за останні роки змінювалися обсяги міграції українців до Канади.

«У 2016 році трошки менше чотирьох тисяч українців отримали довгострокові візи на проживання в Канаді. Але ми повинні розуміти, що довгострокова віза ще не означає, що людина зробила вибір на користь Канади і в майбутньому набуде канадське громадянство, хоча це і досить імовірний шлях. Та це - невелика кількість. Загалом візи в Канаді за минулий рік отримали майже 300 тисяч людей. Тобто на нас припадає трохи більше 1% тих, хто приїхав на довгострокове проживання в Канаду 2016 року», - зазначив Шевченко.

За його словами, Україна не входить до десятки країн, які постачають найбільше мігрантів, але певний потік є.

«За цим стоїть виклик для української держави. Ми повинні розуміти, що немає способу втримати в Україні людей, які хочуть спробувати життя в іншій країні. Радянський Союз намагався це робити, результат усім відомий. Тому, по-перше, треба створювати в Україні такі умови, щоб цим людям добре працювалося, щоб вони могли реалізуватися вдома. По-друге, треба так само думати про те, як можна максимально використати можливості українців, які вирішили жити в інших частинах світу. Це велика частина нашої роботи тут», - підкреслив Шевченко.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко впевнений, що в умовах дружніх відносин між Києвом і Оттавою рівень відмов в отриманні українцями канадських віз є не зовсім адекватним. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: